About Me

My photo
Malaysia
This is the place where I throw my O P I N I O N S, comments maybe?

Viewers

Buku Biodata

Assalamualaikum! Haha… Hari tok topic lawak dikit…adowhe kelaka Sarawak saya lam ruangan blog saya kali tok. Nindaknya, kepak nyawa make bahasa cdak sebelah nun. Okay, saya nak nanyak tok. Sapa sebelum2 tok eh, tyme2 solah lok marek, main buku Biodata. Ataupun molah buku biodata? Ahahaaha… Mesti takorg da telibat lam peristiwa ya nak? Nar sik? Malu ndah nak ngakuk

Saya tek da juak. Yahh… mulaknya sik ada. Nak nama zaman ta solah lok marek nang pelik2 krja tok? Saya nisik tauk juak sejak bila benda2 kedak tok wujud masa solah2 lok. Lak eh, time rehat, da jak miak2 ngulor buku beydata ya gn kita. Nok senior mintak gn junior. Nok junior lebey kurg jak sama. Time rehat besok baruk merik. Da juak lupak merik konon lupak katanya. Ndak tauk budaya apa nama, pake apa kah buku bedata kita ya? Kali nak k antar masok pusat persatuan disatukan bersatu satu2 kali ahahhahaa


Kakya tek eh, bila dah bebuku bedata tok, co nangga isik2 kandungan dalam buku ya. Nang Lucu tok ko.
Header nya lebih kurang kedak tok bunyi, “WELKAM TO MY WORLD” Urang planet ni ndak ka nak bewelkem ke dunya nya endah. Hahahaa… Ya baruk header ya. Co diat tang "Nama penuh"  sia…Ya gik ok. P bila part Nickname/namapanggilan/nama manjak katanya, nang bukan takat 2 egek nama k tunggah. Belobo lobo. Contoh tek nama Nurhazana. NickName tek ngkah la nya sia tek “Just Hana,zana,babie,princes,cutie” Tapi tek mdh "JUST". Ampe juak bnyk nama panggilan ahahhahaha. Belommm... Cukup sigek. 

Part umur gik. Ngkah nya sia 15 taun da gik nulis lam kurungan (LOM GENAP) ahahhahahaha. Kakya bepdey. Tulis juak lam kurungan tek nong. Engkahnya pitok bunyi, (JGN LUPAK MERIK HADIAH)
Yahh..belom..ndak malu mintak hediah. Dah juak nulis bedata lam buku pink ya. Hahaha… kkya tek pat hobi. Tok eboh gik, bnyk betete tete jenis hobinya. Ndak tauk segek ni benar. Katanya sia bermain seminten la, membaca la, memasak la,men tenet la. Bila dah part ORG YG DISAYANGI lagiklah saya gelik ati maca tulis cdak ya. Contoh eh ; ibubapa, tedybear, kawan.(siap ada ngkah sekali nama kawan2 nya..hahahah) Allah, dan si dia, kkya tek nak, part si dia ngkah kurungan tepi ya (RAHSIA) katanya. Hahahaa…

Nak sik masok akal la bila madah Allah ya orang yg di sayangi. Duhal Allah ya urang. Nakpa kah. Kkya tek eh da juak part org yang dibenci. Tapi tek tulisnya sia kedak tok ; aku lahir bukan untuk membenci dan dibenci : maka tek nya mpun nulis (org yg dibenci ) k soalnya mpun ahahhahaha. Belomm

Belum gik part Motto hidup ahahhaha. (banyak tetak aku lam tok. Ntah readers tetak sik, senyum pa lah gik). Lekak ya part Lelaki Idaman. Agik sekolah patutnya beridam ncarik kereja bagus,nak? Tok nisik, beridam gn The Prince Sarmingg yah.. Bukan main tek nulis sia k nya mpun; Tinggi lah, idong mancong lah, gigi rapat lh, nak gigi jarang bruk nisik maok lah, lelaki berkerjaya tggi lah. Ee.. solah lom ndak abis lalu nak beridam lelaki setatus tggi. 
Kita diat la dirik ya lok. Amun sekolah agik nak berponteng2 sik eboh ajak lah. Mun agik kerja rumah berik dak cikgu pun sik pat siap pun eboh ajak lah. Haha. 


Dan banyak gik lah benda2 pelik lam buku bio ya. Buku bia sik sah mun sik bebalut kertas bunga2 tambah gik ngan kilat depan ya. Haaha… Nak narit minat urg molah bedata la knon. Adaka patut molah buku bedata, sik kah dakya tauk urg lain maca juak? Ee malu da jak ahahhaa.. : D

Ok lah. Thanks sebab maca oh!
~Sayang Sarawak~

11 comments:

Anonymous said...

hahahah aok owh..hahahha lamak dah kmk x mengapedet blog kmk ahhahah banyak idea tp alu blom terpolah ahhaha.. tapi nang bena lah biodata tok adohaiii.. WELCOME TO MY WORLD LA ahhahaha... lawak seyyhh....

Anonymous said...

hehe..entah2 mia pia juak dolok nak..hehe..apa2 pun best juak,sbb kmk penah mlh pia juak..mun dpikir balit..lucu haha

Lateefia said...

hahaha...nakpa nak sik penah main benda aneh tok..ahaha..dirik pun berabis buku latihan k polah buku bedata.nektok dah di tempat pembuangan sampah kali..hahahhaha

jUaNa keTupaT nGeGeh said...

ahahahaha... tergolek golek tetak bah ngn post tok... bulak mdh kmk xda men bedota ya lok... ahaha.. ndak d phm juak jns nok d main tyme kecik lok... ahahhaa

Mey Maiya said...

hahaha... terimak kaseh la sebab tetak. Best juak post tok tek duhal. hehe. Duhal kitak tek da main bedata2 juak oh hehehehe...sama jak semua miak tapi rasa2 nya kinek tok sekda gik kot. hahahha

NISA GAY said...

hahaha.bena ya.mun part makanan feveret ya konfim ngkah masakan ibu.mun sik pun asalkan halal..adeh..perey..

i_MiaLhan✔ said...

nak memanjangkan agik isik sebenarnya hahaha

ASaDa RyutaRo said...

perey mun ingat balit kisah kedak tok. mun rajin korek kotak dalam stor, mesti da nemu buku biodata lamak marek tok. pat ku mejin ayat2 dalam ya. hahaha..

mun xda buku biodata lamak marek ya nya sik rock..

Adi Herman said...

mun masa mek sekolah dolok, buku tok ditunggah Buku Autograf....nang apa la rasanya....cara kita nak luahkan perasaan tima, nei da FB ka apa....cara makei buku biodata tok jak la mampu utk rapatkan silaturrahim dari gender yg berbeza

farrah nur-ain said...

zaman sekolah marek jak rindok berpolah buku biodata..dengan kalar mcm2 jak,setiap sigek ayat lain2 pen dpakey..hahah!siap berbalut gik buku ya kotan nak polah album geng...heh..perey maca tok aihhh

Damia Lhan said...

bak padah bro Adi... nang masa ya xda berFB, buku biodata juak k pake kita nak memperkenalkan dirik haha.. "welcome to my world" duuu mak hahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

End

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...