About Me

My Photo
Malaysia
This is the place where I throw my O P I N I O N S, comments maybe?

Viewers

Asuk Pun Pande Penin.


Yahh,asuk lagik pandey penin tok patah lagik aku nak? smpe megang palak asuk tok nang kiut ada!

Sapa sik penin? Mun aku pun, nang penin beserta angol palak. Mesti takorg eran nakpa nak di penin si Mia tok, nar sik? Sik benar, lalek ku! Bukan apa aku penin, coba takorg maca ayat kedak tok lok. Rasanya takorg penin juak kali...

"Sowmbonwk nawr tarq owank siq negowr kamerwk ewrhh..."


"Kitarq uwdarh maqarn kar lowm? Muwn belorm,pergiey larr marqarn nurn."


"Shapa anowrk kitarq terq?Tuwk meyk ngerja nyarr keyh!"

Sumpah la. Mun aku baca status dak miak la especially nak, tambah2 gik post di wall, nang aku ambik masa juak maca nak gia. Arum bulak nang sigek word ya semenet 2 kali baruk aku pas! Nang annoying la tapi biasalah miak kenek2 suka teranspomm.

Kira mcm tok la muka aku bila terjumpa,terdiat terbaca tetemu gn ayat2 aneh nak sebentar tadik ada ku merik contoh.

Kenak stael word ya mcm ya oh? Dari siney timbol idea nak molah every each word pandey nambah kedirik mpun huruf2 nok sepatutnya sik ada dalam word ya. Haa... aku pun nisik tauk. Nak madah  word kedak ya kiut comel lote, cute agik domokun. 

Nang nyuruh sakit mata tauk sik. Mcm ayat alien pun ada juak. Nindak, sik kalak di pake org dipake dak miak kinek tok. Kelak masa study BM bena2 kelak alah juak entam nak nambah imbuhan ke siney. Ujung2 terengkah "ie" "rk" atau yg sama deret dgn nya.

Bukan apa lah hoe, takut dalam ujian exam peperiksaan semua terembak2 ayat nak gia. Ujung nak nyemak soalan pun penin lalu akit jantong entam lamak gilak nyemak ketas soalan. SPM bulan 3 koar rizat pande postpone 2 taun k merik masa. Ya ku madah, arum bulak lah tek.


Co ngga cekgu tok.cmtok la muka cekgu bila stress nyemak paper nembiak skulah. Tambah gik dgn ayart-ayart menyeksakan jiwa rag. Sik gila mun mcm tok? Nah-

Sekda pa nak k nasehat gik eh... mun dah gio gaya hau nulis naep pe semuo kedak nakpa ndak haku tauk yer, mana hau jak gik. Jangan lekak ya hau nulis nok kedak ya di wall aku.

2 comments:

Rann said...

Oke saya memang fenings gilos baca. *pengsan!

Damia Lhan said...

kan?? bagus bukak satu bandar pake org2 kedak tok jak....haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

End

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...